Chipex sporttävlingar 2014

Aug 17 2017

Få reda på alla tävlingar, triathlons och sportevenemang vår CEO deltog i under 2014….

Manchester Marathon – April 2014

42 kilometer genom Manchesters gator

Manchester Marathon måste vara ett av de bästa i Storbritannien för de som vill ha en bra tid och försöker slå ett personligt rekord! Det har en underbar atmosfär med musikaliska framträdanden längs med hela vägen för att hålla de 10 000 atleterna underhållna eller distraherade – beroende på hur man ser på det! Och eftersom det är färre som springer än i London Marathon finns det gott om plats utan att springa in i varandra!

Escape from Alcatraz – Juni 2014

En ikonisk miljö för en av de mest berömda tävlingarna i USA

Den här ikoniska nordamerikanska tävlingen är en otrolig kombination av triathlon, tävling och äventyr! När man stiger ombord på San Francisco Belle runt klockan 5.30 på morgonen börjar den muntra stämningen lugna sig, då den stora båten anländer till Alcatraz. När visslan går hoppar, dyker och kastar sig 2000 atleter i det iskalla vattnet i San Fransiscobukten för den 2,5 km långa simsträckan till fastlandet! Halvvägs börjar de stora vågorna, vilket gör det ännu mer spännande. När du väl når land måste du springa 0,4 km barfota för att nå din cykel i parken. Den 29 km långa cykelrutten är… ja du, som San Francisco! Kullar, kullar, kullar, men även med alla kurvor och branta nerförsbackar är det verkligen en fröjd, med skymtar av Golden Gate-bron. Med lite energi kvar i tanken är det dags för löpning i 13 km, och man fick till och med en skymt av Miranda Carfrae, Ironman World Champion, komma springandes åt motsatta hållet. När kullarna blir brantare når du till slut stranden för att kort därefter mötas av den ökända “Sand Ladder”, vilket är när du måste ta dig upp från botten av stranden till den kulliga toppen! Den har till och med sina egna tidsmattor för att se hur snabbt du kommer upp! Sedan är det sista sprinten till målet och gott om tid att reflektera över hur speciellt eventet verkligen är!

Ironman Wimbleball 70.3 – Juni 2014

En av de mest utmanande Ironman 70.3 i världen

De säger att Ironman Wimbleball är en av de mest utmanande i världen, och jag skulle nog hålla med efter att ha gjort Lanzarote Ironman 70.3 året innan. När eventet är i Exmoor vet du att det kommer vara mycket kullar och ostadigt väder, speciellt eftersom simdelen är den enda platta delen av banan. Cykelrutterna tar dig igenom fantastisk landsbygd med snabba, kurviga nerförsbackar för de som gillar att testa sina nerver! Och kullarna känns som att de bara blir brantare och högre ju längre man kommer. Löpardelen går upp och ner i 21 km och får dig att börja undra om du verkligen fått i dig rätt näring när benen och kroppen protesterar hela vägen till mållinjen.

Alp D’uez, Frankrike – Juli 2014

Vacker omgivning för en lång (och väldigt kall!) triathlon – 2.2Km simning, 115Km cykel, 22Km löpning

I Alp D’uez omges man av de vackra Alperna och banan inkluderar dessutom den världsberömda kullen som används vid Tour d ’France. Simningen äger rum i en sjö sådär 1220 meter under mållinjen, och det hade regnat dagen innan så isvattnet från bergen hade kylt ner sjön och gjorde den betydligt kallare än Alcatraz. Några fick till och med räddas från sjön för att de fick hypotermi! När du väl kommer upp ur vattnet är det dags att ta cykeln upp i Alperna, och det känns som att det aldrig kommer ta slut. Nedförsbackarna är häpnadsväckande och väldigt snabba, så det man inte har på vägen upp kan man ta igen med mod på vägen ner! Efter runt 96 km av tuffa uppförs- och nedförsbackar kommer du till den berömda 16 km långa Alp d’Huez som vrider och vänder på sig uppför en backe som blir allt brantare! När du väl når toppen avslutar du med löpning hela vägen till mållinjen.

Cycling

Vitruvian Half Ironman – September 2014

Vitruvian är en snabb bana med några kullar på cykeln och skön löpning!

Amsterdam Marathon – Oktober 2014

En efterlängtad återkomst till maratonlöpning i Nederländernas vackra huvudstad

De säger att det är den plattaste och snabbaste maratonen i världen, så för de som försöker slå sitt personbästa är den perfekt! Den svänger och har sig runt huvudstaden och tar dig till slut tillbaka till stadion där du började. Var bara beredd på den 5 km långa sträckan tillbaka till hotellet efteråt, för vägarna är avstängda!

Druid 84 Mile Ultra Marathon – November 2014

Den här 3-dagar långa maratonen följer vägen mellan Ridgeway vid Ivinghoe Beacon i Buckinghamshire till Chilterns och hela vägen runt västra Swindon, Wiltshire. Banan är uppdelad på 3 dagar med runt 48 km om dagen genom underbar landsbygd. Det är en jättebra bana och du kommer definitivt känna det i slutet på den sista dagen!