Hitta färgkoden på bilen

Aug 17 2017

Bilens färgkod – kanske inte precis världens mest spännande ämne, men lika viktigt för det när du är i behov av att fräscha upp färgen på din bil med Chipex bättringskit.

När det kommer till färgkoder, så behöver Chipex professionella lösning en exakt färgkod för att kunna ge dig 100% perfekt resultat. Det går helt enkelt inte bara att fråga efter en färg eftersom det finns oändligt många nyanser av varje.

Car paint samples for selection

Besöker du Bentley Museet, till exempel, så kan du se på 8 olika svarta, 16 olika silvriga och 22 olika blåfärgade. Och det är bara ett litet urval av alla färger som finns där. Okej, det är en ganska speciell bil men Chipex klarar att matcha varje bil oavsett om den är udda eller sällsynt.

Så, hur hittar du då din bils färgkod? Jag rekommenderar dig att först prova den enklaste vägen, nämligen att besöka Chipex supersmidiga guide om hur du hittar rätt färgkod här.

Börja med ‘Alternativ 1’ där du skriver in din bils registreringsnummer. Om inte detta funkar, går du bara vidare till ‘Alternativ 2’ som är en färgkodsguide som hjälper dig att hitta rätt färg till din bil. När du fått färgkoden så fyller du bara i den i rutan under och klickar på ‘GO’.

Om du verkligen inte kan hitta koden någonstans, så kan du kontakta biltillverkaren så hjälper de dig.

Om inget av ovanstående alternativ funkar så brukar det vara ganska enkelt att hitta koden i bilen då det finns ett par placeringar som är väldigt vanliga. Första alternativet är att se där du hittar VIN (Vehicle Identification Number) där det ofta sitter en klisterlapp.

På vissa bilar kan du hitta koden på rutan, medans på andra bilar kan du hitta koden i bildörrens gångjärn. Det är även möjligt att hitta koden under motorhuven och då oftast upphöjd på en metallplatta.

Hur koden är utformad är inte alltid helt logiskt, och den kan vara en kombination av bokstäver och/eller siffror. Men ibland så hittar man även färgkoden för interiören på denna lapp så det kan vara smart att dubbelkolla innan du lägger din beställning.

Colour code

Som tidigare nämnt så kan det finnas en egen klisterlapp för färgkoden. Och har du tur så är den fäst på någon av de uppenbara platserna som vi tidigare nämnt. Men klistermärket kan även sitta på serviceboken eller under mattan i bilen. Lite otippat, men med ett google sök så kan du säkert hitta svaret enkelt.

Så fort du har din kod, så är du redo att beställa ditt Chipex bättringskit. OCh vi vill bara påminna dig om att Chipex ger dig 100% färgmatchningsgaranti. Det är enkelt, snabbt och säkert att använda, säkrar din bil från rost och ser till att behålla värdet när det är dags att sälja.

Skrivet av Chris Davies – en prisbelönt motor journalist för CarProductsTested.com

Fotografi:

Foto: he Car Spy (1996 Porsche 911 993 GT2) [CC BY 2.0], via Wikimedia Commons

Alla andra foton är licensierade från Envato