Stenskott | Chipex

Stenskott är alla bilars ärkefiende.

Stenskott är förmodligen det vanligaste sättet billacken tar skada. Det kan hända när som helst, var som helst, oavsett var du kör. Och med stenskott menar vi de där hemska, jobbiga färgskadorna som kommer av att stenar och annat på vägen flyger upp och repar eller på annat sätt skadar lacken.

Stenskott är inte en enda isolerad händelse. Det kommer från allmän körning och förslitning, och det är det som är det frustrerande med det! Det finns inte mycket du kan göra för att undvika det, förutom att aldrig köra bilen (och det är förstås inte ett alternativ!). Här har du varför stenskott är så jobbiga; de får fälgarna, stötfångaren och andra områden på bilen att se helt förstörda ut. Helhetsintrycket blir att du har en ovårdad, misskött bil som aldrig ser ren ut – och för att vara ärlig är det oftast ingen trevlig syn i allmänhet!

Det enda som är bra med stenskott är att skadan oftast är ganska ytlig. Det får inte bilen att se speciellt bra ut, men du får inga djupa, varaktiga skador på lacken. Det är lätt att täcka över och fixa, och det bästa sättet att göra det är med ett bättringskit från Chipex.

Hur Chipex bättringskit lagar stenskott i lacken och varför det är viktigt

Vi har tidigare skrivit på Chipex blogg hur irriterande stenskott verkligen är, och hur vi tycker att du borde fixa det. Chipex bättringsfärg är designad för att täcka just den typen av lackskada! Du kan använda färgen för att bygga upp en jämn och exakt finish över det skadade området – som sagt drabbar stenskott oftast de lägre delarna av bilen som värst.

Tyvärr är stenskott ett av problemen som förmodligen kommer fortsätta drabba bilen, oavsett hur försiktig du är eller hur mycket du än täcker över varje skada. Det är därför det är så bra att ha ett bättringskit hemma; det innebär att närhelst du märker att bilen drabbats ovanligt hårt kan du fixa det på en gång, i ditt eget hem.

Om du skulle vilja ha ditt eget bättringskit för att täcka över alla lackskador, ge oss bara färgkoden till din bil så att vi kan börja blanda din perfekta färg